UV-C Desinfectie

V-TECH Line - UV-C Desinfectie Technologie

Transportband desinfectie.

Besmetting via contact met oppervlakken is één van de meest voorkomende oorzaken van de besmetting van

levensmiddelen met bacteriën en schimmels. In het algemeen zijn het de transportbanden voor verschillende soorten vers voedsel (vlees, kaas, enz.) die hiervoor verantwoordelijk zijn. Deze transportbanden, onder andere, zijn daarom belangrijke plaatsen waar kruisbesmetting kan plaatsvinden.
 
Naarmate de dag verstrijkt, kan het aantal bacteriën op de band drastisch toenemen. Om de kiemgetallen binnen acceptabele waarden te houden, zou een tussentijdse schoonmaak met water en chemicaliën moeten worden ingepland. Een groot nadeel echter is het capaciteitsverlies en het reeds opgelopen kwaliteitsverlies. Ten behoeve van de procesefficiëntie en kwaliteit van het product, is de oplossing om de product (belader)band uit te rusten met een geïntegreerde UV-C licht eenheid.

 

 

Met UV-C straling op deze positie in het proces, biedt V-Tech Line een doeltreffende voorziening zonder het gebruik van water, chemicaliën en productieverlies. Het vermindert het risico van accumulatie van micro-organismen door de ontsmetting van het oppervlak (bandoppervlak of verpakking) en voorkomt infecties en de verspreiding van micro-organismen. Deze aanpak van ontsmetting is zeer effectief, voorkomt dat infecties en bacteriën de kwaliteit verminderen tijdens het verpakkingsproces en verbetert de houdbaarheid van het product.
De units kunnen door ons ook worden aangebracht in uw bestaande proces installaties en transportsystemen.


Nieuw !!
Nu kunnen de UV-C desinfectie lampen ook worden geïntegreerd in alle product beladingsbanden van de V-Tech Line verpakkingsmachines. Desinfectie van uw transportband op het finale punt van verpakken !
Reductie van kiemgetallen, verlagen van het risico van besmetting en daarmee verlengen van de houdbaarheid van uw verse producten !
 
 Aanvullend:

Verschillende producten, grondstoffen en halffabricaten kunnen worden gedesinfecteerd tijdens het verpakkingsproces. Op deze manier kunnen gisten en schimmel aan de oppervlakte , voor verpakken of versnijding in plakjes of blokjes, effectief worden geëlimineerd.
 
Een smeercontaminatie van de verse snijvlakken door de slicer wordt hierdoor vermeden. Het product blijft hierdoor in een hygiënisch onberispelijke staat en de houdbaarheid wordt er aantoonbaar beter op. Toepassing van deze technologie tijdens de fase van het verpakken beïnvloedt het UV-C licht dit zelfs nog meer.

 

 
Verpakkingslijnen en ‘Clean Room’:
Niet alleen transportbanden maar ook open verpakkingen als tray’s of bekers kunnen besmet raken, alvorens te worden afgevuld met product. Voor deze situaties kunnen de transport systemen ook worden uitgevoerd met UV-C licht tunnels, waar de verpakkingen kunnen worden beschenen. Ook uitermate geschikt voor invoer van materialen en producten in ‘clean room’ omgevingen.
 
Algemene voordelen:

 •     Verbeterde houdbaarheid van de verse producten!
 •     Minder of geen onderbrekingen van het productieproces.
 •     Constante lage kiemgetallen gedurende de hele dag (zie voorbeeld grafieken).
 •     Geen extra stoom/warm water reiniging benodigd.
 •     Minimaal gebruik van alcohol en andere schoonmaak chemicaliën.
 •     Gereduceerd risico op kruisbesmetting.
 •     Service door M-Tech en integratie/montage van deze units in uw systemen of banden.

 

 

 

Hygiënisch werken met schone lucht.
Bij de verwerking van gevoelige producten zoals levensmiddelen is een geconditioneerd klimaat van groot belang. In de
lucht zweven talloze gevaren als bacteriën, virussen en schimmels. Deze kiemen kunnen uw product en daarmee uw reputatie ernstig beschadigen. Voorkom besmetting van uw product met een steriele en zuivere lucht!
We kennen apparatuur op basis van UVC beschijning en bipolaire ionisatie waarmee micro-organismen in de lucht effectief afgedood kunnen worden. Beide technieken verwijderen ook ethyleen.
 
Moderne technologie:
In conventionele luchtbehandelingsystemen worden filters gebruikt. Die houden vooral de relatief grovere deeltjes tegen maar zijn niet effectief tegen micro-organismen. Deze bacteriën, virussen en schimmels worden actief en vermeerderen zich razendsnel. Deze microbiologische vervuiling in de lucht is echter te voorkomen. Simpelweg door gebruik te maken van moderne technieken, die eenvoudig zijn te installeren en zichzelf terug verdienen!
De luchtsystemen zijn eenvoudig te installeren en verbazend kosteneffectief. Ingebouwd in luchtbehandelingkasten en als
losse units kan een steriele lucht eenvoudig worden gecreëerd.

 

 • Installeren van ionisatieapparatuur:
  Losse units ioniseren de lucht en voorkomen luchtbesmetting. In te bouwen in een luchtbehandelingkast of kanaal of als losse units aan het plafond.

 

 • Installeren van UVC apparatuur
  UVC units beschijnen de circulerende lucht en doden hierin levende organismen af. In te bouwen in een luchtbehandelingkast of kanaal of als losse units aan het plafond.

 

 • Installeren van UVC lampen in verdampers
  In koelruimtes kunnen verdampers een bron van luchtbesmetting zijn. Het schoonhouden van verdampers met UVC lampen zorgt voor minder onderhoud aan de verdampers en een schonere lucht.
  Wij regelen graag advies voor u hoe we u kunnen helpen de luchtkwaliteit omhoog te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een aantal UVC lampen in uw luchtbehandeling, het continue desinfecteren van uw verdampers of het ioniseren van de aanwezige ruimtelucht.

 

Ervaring met lucht desinfectie in:

 • Laboratoria
 • Productieruimtes levensmiddelen
 • Kaasopleg
 • Opslagruimtes levensmiddelen, verse bloemen, fruit 1. Verhoogt product kwaliteit
 2. Verlengt houdbaarheid van levensmiddelen
 3. Vermindert infectie risico's
 4. Duurzame oplossing

 

 

 

UV-C :
Beschijn met een UV lamp de lucht of een verdamper en bacteriën kunnen zich niet vermenigvuldigen. Dit komt omdat UVC (een deel van het lichtspectrum) DNA kan beschadigen, en beschadigd DNA voorkomt dat bacteriën en schimmels zich delen.
 
Bipolaire ionisatie :
Ioniseren is het toevoegen van energie (elektriciteit) aan de lucht. Zuurstofmoleculen worden gesplitst in twee ionen (positief en negatief ). Deze ionen zijn onstabiel en binden zich met levende organismen die hierdoor afsterven.

 

V-Tech lanceert lucht desinfectierobots in de BeNeLux

Voor lokale luchtbehandeling introduceert V-Tech de BooCax desinfectie robottechnologie.

Lees meer

V-Tech distributeur Harkom verticale vulmachines

V-Tech Holland is nu ook distributeur van HARKOM verticale vulmachines in de BeNeLux.

Lees meer

VTech dekselaar voor emmers

Nieuwe dekselaar voor emmers in gebruik genomen.

Lees meer

Nieuwe basic schroefontnester

Nieuwe compacte basic schroefontnester, type VTSD-1D

Lees meer

Tray ontnester - kratten vulsysteem champignons en soft fruit.

VT60V 3x3 tray ontnester met krattentransport - (ont)stapel systeem

 

 

Lees meer

Servo motoren voor V-Tech

Gebruik van Groschopp servo technologie voor V-Tech Line schroefontnesters

Lees meer

^ Naar boven